Președintele Iohannis a avut marți o intervenție prin videconferință în cadrul evenimentului Topul Național al Firmelor 2020, în care a afirmat că scăderea economică din trimestrul II a fost stopată, iar industria a intrat într-o etapă de redresare.

"Epidemia de COVID-19 reprezintă o provocare pentru întreprinzători, autorități și pentru societate în general. Este de datoria noastră, a tuturor, să depunem eforturi, să recuperăm economic și să trecem într-o nouă etapă de dezvoltare, mai puternică și mai sustenabilă, axată pe investiții, digitalizare, inovare, dar și protecția mediului. Este îmbucurător faptul că scăderea economică accentuată din trimestrul II al acestui an a fost stopată, sectorul industrial și comerțul intrând într-o etapă de redresare", a spus Klaus Iohannis în mesajul său.

Iohannis a mia subliniat că Guvernul a găsit soluții pentru sprijinirea mediului de afaceri, precum măsura șomajului tehnic, amânarea plății unor credite și obligații fiscale, precum și garantarea unor împrumuturi pentru investiții și capital de lucru, dar criza nu a trecut și situația actuală cere și mai multă atenție și prudență.

"Protejarea resursei umane este vitală. Știu că ați depus eforturi consistente pentru a vă menține angajații sănătoși și afacerile funcționale, punând pe primul loc securitatea și sănătatea oamenilor", a precizat președintele.

De asemenea, acesta a transmis că economia își revine treptat și avem perspectiva unei creșteri consolidate în anii următori.

"În acest sens, pentru succesul revenirii economice, vocea oamenilor de afaceri este deosebit de importantă. Elaborarea politicilor economice trebuie să se bazeze pe consultarea tuturor părților implicate și să ofere încredere, prin măsuri cât mai bine fundamentate, transparente și predictibile. România nu își poate permite pași greșiți în cursa relansării și competitivității economice", a mai adăugat șeful statului.