Președintele Klaus Iohannis a declarat că PNL se află în plin război cu PSD și le-a transmis liberalilor să nu-i subevalueze pe social-democrați.

„În mod normal, despre reconstrucția unei țări, a unui stat se vorbește după un război. Și știți ce? Noi suntem în plin război cu PSD. Dar de ce facem noi asta? Fiindcă noi, voi, liberalii, și cu mine, suntem oameni ai păcii, ai construcției, care vor să dezvolte România”, a declarat Iohannis la o întrunire electorală în Timișoara.

„De ce am intrat noi într-un război? Vă amintiți cum a câștigat PSD alegerile vorbind despre lapte și miere și din prima zi au început să atace România și pe români, au început să atace justiția ei gașca de penali și ne-am opus și eu și voi, după care au început să atace toate sistemele mari din România. Au început cu justiția, au continuat să înșurubeze neamuri și prietenari în funcții de conducere în administrație, învățământ, sănătate și nu s-au oprit”.

„Și atunci, cineva trebuia să spună 'atât' și asta am făcut noi, voi și cu mine. De aceea suntem în război, fiindcă cineva trebuia să ia partea românilor și vom câștiga acest război. Am început destul de bine”, a adăugat Iohannis, care candidează pentru al doilea mandat de președinte în alegerile din noiembrie.

El a subliniat că PSD este "încă" un adversar foarte puternic, care nu trebuie subevaluat.

„Așa pățește cine se ia de români, pierde. PSD pierde! Vă rog din suflet să nu greșiți, să nu subevaluați potențialul PSD, să nu-i subevaluați pe pesediști, PSD este încă un adversar foarte puternic, adânc înșurubat și în stat. (...) Dacă există ceva care seamănă cu un stat paralel în România, atunci acest lucru se numește PSD, pentru că ei sunt adânc înșurubați”, a afirmat Iohannis.

Președintele le-a transmis liberalilor că vor guverna, cu un „guvern de tranziție”. „Acum vă spun: Fiți pregătiți pentru guvernare!”, a spus Iohannis.

„Toți vă vor ataca în frunte cu pesediștii și să nu credeți cumva că pesediștii vor ceda puterea ușor. Nu o vor face. Au început deja să vehiculeze sperietori mincinoase pesediste și pentru a demonta prima mare mare minciună pesedistă vă spun vouă și tuturor românilor cu toată răspunderea: Nu vor exista tăieri de pensii și salarii! Vor urma și alte încercări pesediste. Eu mă aștept la tot felul de piedici”, a precizat Iohannis.