Președintele Klaus Iohannis a criticat, din nou, PSD pe tema bugetului de stat și susține că acesta va genera efecte negatice în economie. El a promulgat vineri bugetul ”rușinii naționale” după epuizarea tuturor căilor de atac.

"PSD a picat și ultimul test al responsabilității. Legea bugetului a ajuns la promulgare neschimbată. O singură zi, atât a alocat PSD pentru reexaminarea unui proiect atât de important pentru țară. Este nu doar o crasă lipsă de seriozitate, este de-a dreptul rea-voință de a repara un buget care va genera efecte negative în economie, resimțite, din păcate, de cetățeni. Mi-aș fi dorit să promulg un buget bun pentru România și pentru români. Nu a fost să fie", a afirmat Klaus Iohannis, nevoit să promulge bugetul după ce Curtea Constituțională l-a declarat constituțional, iar parlamentarii i l-au trimis înapoi fără a modifica nimic.

Iohannis a spus că nici anul acesta nu vom avea spitale și autostrăzi, dar vor fi creșteri de prețuri.

"Când nici în acest an nu vom avea spitale și autostrăzi, dar vom avea prețuri majorate, taxe și impozite, deficite, adevărul nu va mai putea fi contestat. PSD este singurul vinovat pentru întârzierea progresului României", a mai spus Iohannis.

De asemenea, șeful statului a spus că bugetul făcut de PSD "dă frumos pe hârtie".

"Au făcut un buget care să dea frumos pe hârtie, dar care este bazat pe promisiunea că la rectificare se vor astupa anumite găuri. Sunt invocate cu cinism categoriile cele mai vulnerabile, însă deciziile politice arată că PSD nu este deloc interesat de ce se întâmplă cu acești oameni", a mai punctat acesta.

 

”În legătură cu pensiile, constat că la Guvern se trăiește de-a dreptul într-o lume paralelă. Nu, doamnă prim-ministru, nu ați mărit nimic anticipat! Încetați să-i mai amăgiți pe români și citiți propriul dumneavoastră program de guvernare! Da, acela din scoarță în scoarță! Acolo scrie clar că, în 2018, punctul de pensie va fi 1.100 lei, iar în 2019, și da, suntem în 2019, va fi 1.265 lei. Știți cât este punctul de pensie acum? Nu, nu este 1.265 lei, așa cum ați promis și cum scrie în programul dumneavoastră de guvernare! Este 1.100 lei. Abia în septembrie, cu creșterea pe care ați promis-o și pe care, sincer nu știm dacă o veți respecta, va crește la ce ați promis pentru tot anul, 1.265 lei. Deci, pentru anul 2019, creșterea pensiilor este doar la un sfert din ceea ce ați promis și doar pe ultimul trimestru.Iar ceea ce numiți dumneavoastră creșteri anticipate reprezintă doar o acordare întârziată a drepturilor care au fost promise și se cuvin pensionarilor! Acesta este adevărul cu pensiile promise și mărite!”,

a susținut președintele Klaus Iohannis.