Președintele Klaus Iohannis este mulțumit de activitatea Guvernului, însă spune că este nevoie de "armonizarea între poziții" în Coaliție.

"Este o Coaliție care e gândită pentru a guverna România acum. Ce va fi după alegerile din 2024 cred că nimeni nu poate să vă spună, însă dacă ține până în 2024 și vine cu rezultate bune, ceea ce eu îmi doresc foarte mult, fiindcă este nevoie în această perioadă de un Guvern care gestionează și crizele și complicațiile, dar și oportunitățile, dacă ne gândim numai la banii europeni mulți care pot fi folosiți pentru România și români. Eu sunt mulțumit de cum funcționează Guvernul. În Coaliție este încă multă nevoie de armonizare între poziții și este nevoie de foarte multe contacte pentru a găsi punctele comune cele mai bune și pentru a negocia punctele divergente. Sunt optimist că, într-un final, aceste chestiuni vor intra într-o normalitate", a spus Klaus Iohannis, întebat dacă este mulțumit cum funcționează Coaliția PSD-PNL-UDMR și dacă este de părere că ea va funcționa și după 2024.

Declarațiile au fost făcute joi seară de președinte, care participă, la Bruxelles, la cel de-al VI-lea Summit Uniunea Europeană (UE) – Uniunea Africană (UA).