Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că a cerut explicații ministrului de interne în legătură cu informațiile privind legături ale șefilor din poliție cu reprezentanți ai clanului Duduianu. El a mai spus că nu e rolul său să explice.

Întrebat de imaginile publicate marți de Adevărul cu șefi ai poliției care s-au întâlnit cu reprezentanți ai clanului Duduianu, președintele Klaus Iohannis a declarat că a cerut explicații ministrului de interne Marcel Vela cu mult înainte să se publice aceste imagini.

”Am primit explicații, dar nu e rolul meu să explic ce s-a întâmplat acolo. E nevoie de explicații clar din partea șefilor, din partea ministrului de Interne. Le voi solicita public să explice despre ce a fost vorba”, a mai spus Iohannis.

Cotidianul Adevărul a publicat marți imagini video cu ofițeri de rang înalt din Poliția Română care s-au întâlnit cu Elvis Pian și reprezentanții Clanului Duduianu în noaptea de 8 spre 9 august, pentru a negocia condițiile de înmormântare a lui Emi Pian.

Imaginile confirmă versiunea relatată de Elvis Pian, fratele lui Emi Pian, care a spus că s-a întâlnit în noaptea de 8 spre 9 august cu șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu, cu șeful Poliției Sector 5, Cătălin Păștin, și cu șeful Poliției Capitalei, Bogdan Berechet.