Președintele Klaus Iohannis a comentat joi, de la Bruxelles, situația în care se află președintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, la care DNA a făcut percheziții într-un dosar de corupție.

"Am văzut aceste știri în această dimineață. Nu cred că afectează semnificativ, fiindcă aceste chestiuni nu se îndreaptă, cel puțin din câte am înțeles din știri, spre activitatea politică, ci spre activitatea economică, și aici fiecare trebuie să răspundă dacă este întrebat de procurori. Nu-mi imaginez că va avea o astfel de acțiune vreo implicare politică semnificativă. Sigur, vor fi unii care vor încerca să facă legături, însă trebuie să admitem faptul că procurorii au tot dreptul să verifice persoane și politice dacă apar niște semnale clare", a spus Iohannis, întrebat cât de mult poate afecta imaginea Coaliției PSD-PNL un astfel de caz în acest moment, înaintea alegerilor.

Reamintim că procurorii DNA au efectuat joi dimineața 16 percheziții la domiciliul președintelui CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, și la membri ai familiei acestuia.