După ce premierul Viorica Dăncilă a declarat că președintele trebuie s-o sune, dacă vrea să discute cu un ministru, Klaus Iohannis, o invită marți la Palatul Cotroceni.

UPDATE

Premierul i-a transmis președintelui că acceptă invitația: "Domnule Președinte, în cadrul dialogului interinstituțional, am primit invitația dumneavoastră la consultări pe teme de actualitate de politică externă, respectiv recentele evoluții din Orientul Mijlociu şi relațiile bilaterale ale României cu Statul Israel. Pe această cale, confirm participarea".

+++

Premierul Viorica Dăncilă va da curs invitaţiei preşedintelui Klaus Iohannis de a avea marţi, la Palatul Cotroceni, consultări pe teme de politică externă, au confirmat pentru Agerpres surse guvernamentale.

+++

”Având în vedere opiniile exprimate de Guvern în legătură cu evoluții recente din politica externă, în temeiul dispozițiilor art. 86 din Constituție, vă invit pentru consultări în data de 15 mai a.c., ora 11:00, la Palatul Cotroceni. Consultările vizează clarificarea unor aspecte ce țin de politica externă a României, inclusiv problematica relocării ambasadei României din statul Israel, care constituie probleme urgente și de importanță deosebită”, anunță Administrația Prezidențială.

Șeful statului precizează că Dăncilă poate fi însoțită de miniștrii de resort.

Inițial, Klaus Iohannis l-a chemat pe ministrul de Externe, dar Viorica Dăncilă nu i-a dat voie lui Teodor Meleșcanu să se ducă. Ea i-a transmis președintelui că trebuie să o sune, atunci când dorește să vorbească cu un membru al Guvernului.

Klaus Iohannis vrea să știe de ce România a blocat o declarație comună a UE privind mutarea ambasadelor din Israel.