Președintele Klaus Iohannis a susținut miercuri, la evenimentul organizat de Guvern pentru prezentarea programului de relansare a economiei, că Guvernele anterioare nu au lăsat nimic pentru a putea depăși o situație de criză.

"Cu toții traversăm o perioadă deosebit de dificilă. (...) Chiar dacă avem de gestionat în continuare provocările actualei crize santiare, trebuie să pregătim cele mai potrivite instrumente economice pentru a merge mai departe. Depinde numai de noi să transform[m provocările în oportunități, să înțelegem mai bine problemele și să identificăm cele mai bune soluții. Guvernele anterioare nu au lăsat resurse suficiente pentru o reacție urgență în fața unei crize", a spus Klaus Iohannis.

Iohannis a lăudat Guvernul pentru reacțiile în gestionarea crizei COVID-19, adăugând că în "contextul socio-economic actual trebuie să ne adaptăm la noile condiții, să devenim mai competitivi și mai flexibili".

De asemenea, acesta a afirmat că el și premierul s-au implicat direct în elaborarea planului.

"Am susținut încă de la început o abordare proactivă pentru susținerea locurilor de muncă și spirjinirea companiilor românești. (...) Modelul economic al guvernărilor PSD din ultimii ani, bazat exclusiv pe consum, a neglijat total aștepătrile românilor care au sperat că viața lor se va îmbunătăți", a mai spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a mai susținut în alocuțiunea sa că ceea ce nu s-a făcut până acum se va realiza prin planul Guvernului Orban.

Totodată, șeful statului a declarat că "numai prin investiții putem relansa economia, oferi speranță și oportunități întreprinzătorilor și angajaților. Lecțiile dure ale acestei pandemii ne-au arătat că este obligatoriu să ne consolidăm securitatea sanitară, alimentară și tehnologică".