Președintele Klaus Iohannis declară că, dacă adunăm voturile obținute la alegeri de PNL și de Alianța 2020 USR PLUS, aceștia "pot pun baza unei colaborări pentru o alternativă la actuala guvernare eșuată a PSD".

"Este de remarcat că PNL a obținut un scor istoric și îi felicit pentru acest lucru. Europarlamentarele au fost câștigate de PNL, astfel este pe cale să devină cel mai important partid politic din România. Salut și votul pentru alte partide. Este remarcabil rezultatul obținut de Alianța USR PLUS, care arată că în România se poate construi o alternativă serioasă, credibilă la actuala majoritate falimentară și s-a văzut foarte clar că românii cred în așa ceva și își doresc o astfel de alternativă. Dacă adunăm voturile, atunci ne dăm seama că PNL și USR - PLUS pot pun baza unei colaborări care vine ca o alternativă la actuala guvernare eșuată a PSD", a declarat Klaus Iohannis.

Despre PSD, Iohannis a afirmat că "a primit cea mai aspră sancțiune pentru modul dezastruos în care guvernează și pentru atacurile permanente la adresa justiției".

"PSD a avut dreptate să se teamă de votul românilor, dar nu a putut, din fericire, să-l împiedice. (...) M-a bucurat că și electoratul PSD a înțeles că agenda anti-justiție a liderilor PSD este greșită și că a votat acest electorat la referendum. Nimeni nu este și nu trebuie să fie mai presus de lege", a continuat șeful statului.