Președintele Klaus Iohannis a condamnat miercuri, la câteva ore după ce liderul rus Vladimir Putin a anunțat o mobilizare militară parțială în Rusia, anunțul acestuia și a cerut din nou retragerea completă a forțelor armate din Ucraina.

"România condamnă cu fermitate anunțul președintelui Putin cu privire la următorii pași ai Rusiei către escaladarea în continuare a războiului său ilegal împotriva Ucrainei. România își reiterează apelul către Rusia să oprească imediat agresiunea împotriva Ucrainei și să își retragă complet toate forțele armate”, a transmis Klaus Iohannis pe Twitter.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat miercuri o mobilizare militară parțială în Rusia în vederea îndeplinirii obiectivelor "operațiunii militare speciale" în Ucraina.

Într-un discurs televizat înregistrat, anunțat inițial pentru marți seara, Putin a declarat că a semnat un decret privind mobilizarea parțială începând de miercuri a rezerviștilor.

Rusia este pregătită să utilizeze "toate mijloacele sale de apărare", inclusiv nucleare, pentru a "se apăra", a susținut Putin, adăugând că nu e "o cacealma".