Președintele Klaus Iohannis și liderul PNL, Nicolae Ciucă, au salutat luni anunțul CDU de a o susține pentru un al doilea mandat la șefia Comisiei Europene pe Ursula von der Leyen.

”Salut decizia CDU de a o propune pe Ursula von der Leyen pentru un nou mandat de președintă a Comisiei Europene. Sunt încrezător în dorința sa de a consolida unitatea și obiectivele strategice ale UE și de a lucra pentru soluții concrete pentru toate statele membre și cetățeni”, a scris Klaus Iohannis într-un mesaj pe platforma X.

Și șeful Senatului, Nicolae Ciucă, a transmis pe pagina lui de Facebook un mesaj prin care spune că salută anunțul făcut de președinta Comisiei Europene de a candida pentru un nou mandat din partea PPE și îi ureză mult succes.

"În toți acești ani, actuala președintă a demonstrat că poate gestiona crize complicate și că poate găsi soluțiile cele mai bune pentru toate statele membre UE. De la adoptarea Mecanismului de Redresare și Reziliență - prin care țara noastră beneficiază de o șansă istorică la modernizare - la reducerea dependenței energetice a UE față de Federația Rusă și până la pașii concreți făcuți pentru aderarea Republicii Moldova și Ucrainei. Momentul este cu atât mai semnificativ cu cât votul pentru susținerea candidaturii sale va fi dat la București, în cadrul Congresului PPE, găzduit de PNL pe 6-7 martie. Un eveniment care va aduce în țara noastră delegați din peste 40 de țări, inclusiv șefi de stat și guverne și care va reprezenta o importantă oportunitate pentru România de a consolida legăturile cu cei mai importanți lideri europeni", a spus Ciucă.

+++

Ursula von der Leyen vizează un al doilea mandat ca președintă a Comisiei UE. Ea a făcut anunțul mult așteptat la o reuniune a conducerii CDU de la Berlin, relatează agențiile dpa și Reuters, preluate de Spiegel Online.