Președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă se numără printre liderii de la București care au transmis marți dimineața mesaje de condoleanțe după moartea președintelui Parlamentului European, David Sassoli.

”Sunt profund întristat de moartea subită a lui David Sassoli, președintele PE. A fost un prieten al României și un lider care a luptat pentru valorile și principiile Uniunii Europene. Moștenirea sa europeană se va păstra. Gândurile mele sunt îndreptate spre familia sa”, a scris Klaus Iohannis într-un mesaj în limba engleză pe Twitter.

Tot pe Twitter, premierul Nicolae Ciucă a transmis că "europenii au pierdut un lider dedicat valorilor democratice și un constructor devotat al Europei Unite".

"În numele meu și al Guvernului transmit sincere condoleanțe familiei Președintelui Parlamentului European, omului politic și jurnalistului David Sassoli", a conchis Ciucă.

Președintele Camerei Deputaților și lider al PSD, Marcel Ciolacu, a postat pe aceeași rețea de socializare un mesaj asemănători.

"Sunt profund întristat de moartea subită a președintelui Parlamentului European, David Sassoli. Am pierdut un prieten și un puternic susținător al României și a Europei socialiste. Transmit condoleanțe celor dragi lui", a reacționat Ciolacu.

Președintele USR, Dacian Cioloș, a transmis la rândul său un mesaj de condoleanțe.

"Sunt foarte întristat de moartea președintelui David Sassoli. Salut memoria unui om foarte drăguț și cu o inimă mare și aduc un tribut acțiunilor lui la nivel european. El a fost mereu pregătit să asculte și dornic să scoate ce e mai bun din alții. Condoleanțe prietenilor și familiei", a spus Dacian Cioloș.