Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat marți de ce a ales din nou un avion de lux pentru a se deplasa în Coreea de Sud, iar miniștri au ales un avion de linie, în condițiile în care economia României "șchioapătă".

"Economia României nu șchioapătă, ci crește în continuare și nu cred că putem să facem o legătură între acestea două. Da, am venit într-o deplasare externă, așa cum au fost și multe altele, în interesul și pentru România", a răspuns Iohannis.

Întrebat de ce a ales un avion de lux, președintele a spus: "Nu știu cum definiți un avion de lux. Eu am venit cu o aeronavă mică".

Reamintim că președintele Klaus Iohannis a plecat duminică din Sibiu spre Coreea de Sud cu un avion de lux, același cu care a zburat în Emiratele Arabe și turneul din Africa de anul trecut. Miniștrii care fac parte din delegație au zburat cu un avion de linie. 

Șeful statului a mai declarat că există de mult solicitări ale Administrației Prezidențiale de a se cumpăra o aeronavă oficială, însă "niciun Guvern nu a considerat că este momentul potrivit pentru așa ceva".

Întrebat ce le transmite românilor legat de deplasările sale care costă milioane de euro, Iohannis a răspuns că toate sunt "planificate, oportune, în interesul României și cu respectarea integrală a legislației în vigoare".