Președintele Klaus Iohannis transmite că nu îl va revoca pe procurorul general Augustin Lazăr, deoarece este mulțumit de activitatea sa, iar propunerea Adinei Florea din nou la șefia DNA i se pare ciudată.

„Domnul ministru, probabil neavând o altă treabă mai bună de făcut, mi-a mai trimis încă o dată documentele pe care le mai trimisese pentru revocare. În această etapă, pot să vă răspuns foarte simplu: nu voi revoca pe procurorul general Augustin Lazăr”, a explicat șeful statului.

El și-a argumentat decizia prin faptul că este mulțumit de activitatea lui Lazăr.

„Procurorul general face o treabă foarte bună, sunt mulțumit de activitatea domniei sale, iar evaluarea, sau așa-zisa evaluare pe care a prezentat-o ministrul Justiției, nu satisface rigorile legii”, a mai spus el.

De asemenea, Iohannis a spus că i se pare ciudat faptul că ministrul Justiției, Tudorel Toader, a făcut aceleași propuneri pentru funcțiile de procurori cu rang de conducere, inclusiv pe Adina Florea la DNA.

„În privința propunerilor de numire pentru procuror, pentru pozițiile de conducere, aceste propuneri sunt în analiza departamentului de resort. Este, totuși, important de reținut că domnul ministru a considerat pur și simplu să trimită aceleași propuneri fără modificări, lucru care este cel puțin ciudat, ca să mă exprim așa”, a mai adăugat președintele.