Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, în marja participării la reuniunea Consiliului European, că sistemul antidronă performant de la granița cu Ucraina, în zona Deltei Dunării, este „la loc".

"Acest sistem este in place (pe poziție - trad.), cum se spune. Funcționează. Noi avem dotări antidronă care sunt poziționate deja. Unele provin din unități armate din România, altele provin de la Aliați. Și vom continua. În momentul de față există un aliniament foarte bun și la radare s-a coborât - știți că a fost inițial o problemă că radarele detectau numai ce este peste 600 de metri. Acum s-a coborât foarte mult, aproape până în zona solului", a spus președintele.

El a adăugat că "se continuă și se continuă cu îmbunătățirea întregului aliniament, fiindcă trebuie să evităm astfel de incidente".

În ultimele luni, mai multe bucăți de drone rusești au căzut pe teritoriul României, în județul Tulcea, după ce forțele ruse au bombardat porturile ucrainene aflate în vecinătatea graniței cu țara noastră.