Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că sunt multe lucruri care nu funcționează în Coaliția PNL-USR PLUS-UDMR și l-a criticat pe ministrul Justiției, Stelian Ion.

"Haideți să ne amintim cum a apărut această Coaliție și cum s-au poziționat unii față de alții cei care sunt acum împreună. Am avut, nu demult, la sfârșitul anului trecut, campanie electorală, și aproape s-au duelat în public. Vă dați seama că o astfel de Coaliție are nevoie de timp până se rodează, până când mecanismele funcționează foarte bine. Având în vedere de unde am pornit, pot să spun, da, Coaliția funcționează, dar nu funcționează perfect. Mai sunt multe lucruri care nu funcționează", a spus Klaus Iohannis după o vizită în Parcul Natural Comana.

Președintele a afirmat și că SIIJ nu a fost desființată, chit că "toată lumea s-a lăudat că așa va face, dar ministrul Justiției nu a găsit încă calea potrivită".

Legat de legile justiției, Iohannis a spus că nici nu există un proiect acceptat în Coaliție și e nemulțumit de asta.

"Sunt și alte și alte reforme care au fost promise și deocamdată auzim că se întâlnesc și se discută. Mai este mult de lucru, dar această formulă eu sunt convins că poate să funcționeze", a conchis președintele.