Președintele Klaus Iohannis a susținut joi că noul coronavirus nu dispare prin violență și manifestări extremiste, ci prin vaccinarea cât mai multor oameni.

"Rolul Institutului „Cantacuzino” este, în această perioadă, unul fundamental și sunt impresionat de eforturile extraordinare, de dăruirea pe care atât echipa managerială, cât și personalul de aici le manifestă în aceste luni grele ale pandemiei și în susținerea campaniei de vaccinare. Astăzi putem privi cu optimism către normalitate datorită eforturilor extraordinare ale cercetării medicale. Trebuie să le fim recunoscători celor care își dedică viața acestui domeniu și își pun întreaga experiență și cunoaștere în dezvoltarea de vaccinuri și tratamente pentru salvarea vieții oamenilor. Avem, iată, la îndemână soluția care ne va permite să stopăm pandemia și să ne recăpătăm normalitatea care ne lipsește atât de mult. Se numește vaccin. Virusul care ne-a afectat dramatic existența în ultimul an nu dispare prin violență și manifestări extremiste, ci prin imunizarea cât mai multor oameni cu vaccinuri eficiente", a spus Klaus Iohannis.

Președintele a adăugat că mulți oameni au pierdut pe cineva drag, alții au suferit profund în urma infectării cu acest virus, iar costurile sociale și economice au fost și continuă să fie uriașe.

"Putem însă să punem capăt acestei pandemii și îi îndemn pe români să aibă încredere în beneficiile imunizării și să meargă în număr cât mai mare la centrele de vaccinare", a spus șeful statului.

Declarațiile au fost făcute în cadrul ceremoniei organizate cu prilejul sărbătoririi a 100 de ani de la înființarea Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Totodată, președintele a decorat instituția cu Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Mare Ofițer.