Președintele Klus Iohannis a anunțat vineri că va candida pentru un nou mandat de președinte, iar obiectivul său este acela de a câștiga, afirmând că nu se teme de niciun contracandidat.

"La sfârșitul anului vom avea alegeri prezidențiale și reiterez ce am mai spus, voi intra în competiție pentru un nou mandat de președinte. (...) Personal, obiectivul meu pentru alegerile prezidențiale este câștigarea unui al doilea mandat. Pe întreg anul 2019, obiectivele mari pe care le am, care sunt obiectivele României, sunt o mai profundă și mai bună integrare europeană, consolidarea posturii noastre în cadrul NATO și poate chiar reușim în cursul acestui an să avem o întărire a prezenței NATO pe flancul estic, ceea ce, cu siguranță, ar fi bine, ar fi foarte bine pentru noi. Și unul din obiectivele mari, foarte importante, pentru mine și în anul 2019 este consolidarea statului de drept în România, asta însemnând, evident, printre altele, și continuarea în forță a luptei împotriva corupției", a precizat Klaus Iohannis.

El a spus că este "foarte optimist" în privința alegerilor prezidențiale și nu se teme de niciun contracandidat.

"Nu mă tem de niciun contracandidat. Nu mă tem niciodată de contracandidați. Alegerile sunt alegeri. Cine dorește să obțină un mandat trebuie să se prezinte în postura de candidat. Eu mă voi prezenta și sunt optimist, da!", a mai adăugat acesta.

Președintele a completat că va fi susținut în continuare de PNL.