Preşedintele Klaus Iohannis consideră că 'încercările de a controla sistemul judiciar' fac acest sistem mai prost şi precizează că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, îl evită în discuţiile pe această temă.

"Aceste încercări de a controla sistemul judiciar nu-l fac mai bun, ci îl fac mai prost", a declarat Iohannis, miercuri, într-o întâlnire informală cu jurnaliştii, scrie Agerpres.

El a arătat că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, îl evită în cazul acestui proces.

Preşedintele a afirmat şi că se aştepta ca ministrul Justiţiei să-l contacteze la momentul iniţierii modificărilor legilor justiţiei.

Iohannis a mai susţinut că propunerile "vor avea urmări ample sau mai puţin ample" şi că "în niciun caz nu vom fi mai respectaţi" după adoptarea acestora.


"Trebuie să fii căzut din lună să crezi că nu vor avea efecte", a subliniat el, adăugând că aceste modificări referitoare la legile justiţiei sunt dezbătute rapid în Parlament deoarece "penalii au intrat în panică".

Despre referendumul privind justiţia, Klaus Iohannis a indicat că-l va păstra "pentru când va fi" şi că "nu este ultimul as din mânecă".

Referitor la ideea unui referendum privind schimbarea regimului în monarhie, preşedintele a spus că o "fumigenă".

Cu privire la statutul Casei Regale, preşedintele Iohannis a arătat că este nevoie de o clarificare, dar "rezonabilă".