Fostul purtător de cuvânt al Guvernului Dacian Cioloș, Liviu Iolu, a scris, joi, pe Facebook, că premierul Mihai Tudose a spus "două minciuni într-o propoziţie atât de scurtă", referitor la declarațiile acestuia cu privire la majorarea accizelor.

După ce premierul Mihai Tudose a afirmat, miercuri seara, că supraacciza la combustibil a fost eliminată în 2016 şi că preţul la pompă nu a scăzut, purtătorul de cuvânt al Platformei România 100, fondată de fostul premier Dacian Cioloş, Liviu Iolu, a ținut să precizeze că, de fapt, supraacciza a fost "scoasă" în ianuarie 2017, iar preţul combustibililor a scăzut de la aproximativ 4,90 la 4,60 lei, iar astfel, actualul șef al Guvernului a reușit să spună "două minciuni într-o propoziţie atât de scurtă".

"Două minciuni într-o propoziţie atât de scurtă: «În 2016 acciza a fost scoasă şi nu a scăzut preţul», Mihai Tudose, prim-ministru al Guvernului României. 1. Supraacciza a fost «scoasă» în ianuarie 2017. 2. Preţul la pompă a scăzut de la aproximativ 4,90 la 4,60 lei. Spre cunoştinţa premierului, care poate nu găseşte documente oficiale, să îi arate cineva monitorizarea Comisiei Europene (preţ pe litru calculat în euro azi şi în decembrie 2016", a scris Liviu Iolu pe Facebook.