Liderul deputaților USR PLUS, Ionuț Moșteanu, consideră că președintele putea să își facă mai bine rolul de mediator în cazul crizei politice din România și susține că mesajele transmite de Iohannis au fost de "activist PNL".

"Din păcate, nu de mesaje publice era nevoie, ci de  exercitarea rolului de mediator. Ar fi fost bine ca acest lucru să se întâmple miercuri sau joi, când avea pe masă hârtia de revocare a lui Stelian Ion. (...) Nu știu de ce nu a făcut-o", a declarat Ionuț Moșteanu la Parlament.

Întrebat dacă președintele și-a încălcat rolul de mediator, deputatul a spus că ar fi putut să o facă mai bine.

Moșteanu a mai afirmat și că mesajele președintelui au fost de "activist PNL".

Acesta a mai spus că speră ca, după întâlnirea dintre Klaus Iohannis și Florin Cîțu de la Palatul Cotroceni, șeful statului să-i ceară premierului să demisioneze.

+++

Președintele Klaus Iohannis a avut sâmbătă prima reacție despre criza politică din Coaliția de guvernare și a criticat dur USR PLUS pentru alianța cu AUR.

"Noua alianță creată în aceste zile între USR PLUS și AUR este un afront adus românilor care, la alegerile parlamentare de anul trecut, au decis prin votul lor drumul pe care trebuie să meargă țara noastră. Prin alianța cu un partid care nu respectă valorile occidentale, USR PLUS trădează voința cetățenilor care și-au pus speranțele într-o coaliție de centru-dreapta, care să dezvolte România", a scris Klaus Iohannis într-un mesaj pe Facebook.