Deputatul PSD Florin Iordache susține că lipsa adoptării modificărilor Codurilor penale este "o regretabilă eroare a Guvernului PSD-ALDE".

"Vă voi exprima un punct de vedere al PSD, ca să fie foarte clar. Suntem aici datorită faptului că, dintr-o regretabilă eroare a Guvernului PSD-ALDE, acesta nu a reușit să implementeze decizile constituționale. Vreau să fac următoarea referire, de accea nu am invitat reprezentanții Ministerului (Justiției - n.r.), pentru că era normal până în acest moment, Guvernul a avut 4 luni să ducă la îndeplinire decizia CCR. Din săptămână în săptămână, din lună în lună ne-am trezit în luna aprilie, când decizia CCR care stabilea că anumite articole ale Codului penale sunt constituționale, altele neconstituționale, suntem în aceeași situație", a declarat Florin Iordache la începutul ședinției Comisiei speciale.

Cu toate că Iordache a spus că reprezentanții Ministerului nu au fost invitați la Comisiei, chiar ministrul Tudorel Toader este în sală.

"Din greșeala staff-ului este aici, eu nu l-am invitat", a continuat Iordache, după ce senaotarea PNL Alina Gorghiu se mira că Toader este prezent.