Deputatul Florin Iordache a afirmat că el și comisia lui specială, în care se modifică legile Justiției, i-au acordat președintelui României mai multe prerogative. Iordache pare să nu fi înțeles nimic nici din vizita lui Timmermans la București.

Florin Iordache a făcut declarația la Digi24, acolo unde a și motivat afirmația.

El spune că, potrivit Curții Constituționale, dacă președintele României era eliminat din procedura de numire și revocare a procurorilor șefi, nu era neconstituțional.

Iordache, acuzat că a adus modificări controversate la legile Justiției și se pregătește de a modifica și codurile penale, a explicat și ce a înțeles el din vizita lui Frans Timmermans și din declarațiile acestuia.

„Eu n-am sesizat un discurs critic la adresa coaliției, că până la urmă, ceea ce avem de făcut avem de făcut și Putere, și Opoziție, sunt pași pe care în perioada următoare sau măsuri care trebuie implementate și trebuie făcute împreună. Nu cred că a fost și nu am remarcat pe un subiect anume, pentru că n-au fost subiecte anume asupra cărora puteau fi formulate critici”.

Iordache crede că Timmermans i-a îndemnat să continue ce au făcut cu legile Justiției.

„Eu vorbesc din perspectiva parlamentară că a fost o vizită reușită, cel puțin întâlnirea de la Parlament, știu că dumnealui a avut foarte multe întâlniri, dar și în perspectiva declarației pe care a avut-o cu noi la Parlament, dar și în perspectiva declarației de presă de la finalul zilei. Cel puțin cu noi, discuțiile au fost punctuale pe MCV, cât și pe legile justiției. România a făcut niște pași importanți, pași care trebuie continuați, astfel încât la finalul acestui an toate acele imperfecțiuni care mai există și acele corelări care mai trebuie făcute sau acele chestiuni care sunt prezentate în ultimul raport MCV să fie finalizate”.

Mesajele numărului 2 din Comisia Europeană

Numărul 2 din Comisia Europeană a venit la București cu niște mesaje foarte clare pentru politicieni și a plecat convins, cel puțin la nivel public, că decidenții români au înțeles. Declarațiile politicienilor nu susțin optimismul său.

Foarte bun cunoscător al României, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a făcut joi un tur de forță la București pentru a le transmite politicienilor români să nu se mai amestece în justiție și să se ocupe de alte domenii unde sunt cu adevărat probleme - educație, sănătate, locuri de muncă.

Cele mai importante mesaje ale prim-vicepreședintelui Comisiei Europene.