Florin Iordache, Tudor Ciuhodaru (PSD) și Marian Cucșa (ALDE) au depus un proiect de modificare a Regulamentului Camerei Deputaților, astfel încât, în plen, după epuizarea timpului alocat dezbaterilor, amendamentele admise se supun votului la pachet.

Astfel, cei trei inițiatori vor ca Regulamentul să stabilească această procedură: ”În situația în care timpul de dezbatere aprobat s-a epuizat, dezbaterea se încheie și președintele Camerei supune unui singur vot toate amendamentele admise la un articol cuprinse în raportul comisiei. Amendamentele respinse se supun votului numai în cazul în care, prin vot, Camera a respins amendamentele admise de comisie”, scrie News.ro.

Inițiativa a fost înregistrată miercuri, chiar în ziua dezbaterii legii privind statutul magistraților, când parlamentarii Opoziției le-au stricat planurile social-democraților care au dorit să voteze amendamentale la pachet și să dea și vot final pe proiectul de lege privind statutul magistraților și pe proiectul privind modificarea Legii ANI.

"Iordache și PSD modifică Regulamentul pentru a pune pumnul în gură Opoziției.
Ultima hoție marca PSD, de astăzi: Iordache a depus modificare de Regulament pentru a se vota în bloc amendamentele în plen. Iar cele respinse (ale Opoziției, în general) să nu mai poată fi susținute...Ieri au depus proiectul de lege la Biroul Permanent, imediat i-au dat număr de înregistrare și număr de proiect de hotărâre a Camerei și azi l-au și băgat în ședința de B.P. cu termen de depunere amendamente până luni", a scris pe Facebook deputatul USR Cătălin Drulă.