Florin Iordache, Tudor Ciuhodaru (PSD) şi Marian Cucşa (ALDE) au depus un proiect de modificare a Regulamentului Camerei Deputaţilor, astfel încât, în plen, după epuizarea timpului alocat dezbaterilor, amendamentele admise se supun votului la pachet.

Astfel, cei trei iniţiatori vor ca Regulamentul să stabilească această procedură: ”În situaţia în care timpul de dezbatere aprobat s-a epuizat, dezbaterea se încheie şi preşedintele Camerei supune unui singur vot toate amendamentele admise la un articol cuprinse în raportul comisiei. Amendamentele respinse se supun votului numai în cazul în care, prin vot, Camera a respins amendamentele admise de comisie”, scrie News.ro.

Iniţiativa a fost înregistrată miercuri, chiar în ziua dezbaterii legii privind statutul magistraţilor, când parlamentarii Opoziţiei le-au stricat planurile social-democraţilor care au dorit să voteze amendamentale la pachet şi să dea şi vot final pe proiectul de lege privind statutul magistraţilor şi pe proiectul privind modificarea Legii ANI.

"Iordache și PSD modifică Regulamentul pentru a pune pumnul în gură Opoziției.
Ultima hoție marca PSD, de astăzi: Iordache a depus modificare de Regulament pentru a se vota în bloc amendamentele în plen. Iar cele respinse (ale Opoziției, în general) să nu mai poată fi susținute...Ieri au depus proiectul de lege la Biroul Permanent, imediat i-au dat număr de înregistrare și număr de proiect de hotărâre a Camerei și azi l-au și băgat în ședința de B.P. cu termen de depunere amendamente până luni", a scris pe Facebook deputatul USR Cătălin Drulă.