Guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), Mugur Isărescu, a declarat joi că trebuie să se mai uite în buletin din când în când înainte de a decide dacă mai vrea un mandat, pentru că "tânăr nu mai sunt".

Nu pot să vă spun dorințele mele personale pentru că mă rușinez. Din când în când trebuie să mă uit la buletin. A apărut clar această problemă, nu? Tânăr nu mai sunt, am fost odată. Nici nu depinde de mine și n-are niciun rost să facem o discuție în tema asta. Parlamentul României decide. Noi stăm până în ultima clipă, ținem frâiele și pe urmă predăm mandatul boardului viitor, cu mandatul clar că", a spus Isărescu, întrebat dacă se gândește să mai candideze pentru un mandat de guvernator.

Reporterul i-a spus că Joe Biden și Donald Trump au și ei o vârstă, dar tot vor să conducă SUA, moment în care Mugur Isărescu a început să râdă. 

Mugur Isărescu împlinește anul acesta 75 de ani și este cel mai longeviv șef de bancă centrală din lume, el fiind guvernator al BNR din anul 1990.

Anterior a fost premier al României în perioada 22 decembrie 1999 - 28 decembrie 2000.

Guvernatorul Mugur Isărescu a raportat în 2023 un salariu de 1,02 milioane de lei pentru 2022 de la BNR, plus 30.612 lei de la Academia Română și o pensie de 237.612 lei, adică aproximativ 107.000 lei pe lună în total, scrie Ziarul Financiar.