Președintele Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul, a declarat că PNL este singurul partid care poate câștiga alegerile europarlamentare și care să "pună capăt haosului creat de PSD".

"Un vot pentru PNL este un vot care permite să întărească rolul României în Europa, iar PNL este singurul care poate câștiga alegerile (europarlamentare -n.r.), înlăturând PSD de la putere. Pe 26 mai, PNL reprezintă schimbarea și poate aduce un nou suflu României, punând capăt haosului creat de PSD", a declarat Joseph Daul, la Sibiu.

Întrebat dacă este de părere că referendumul pe justiție convocat pe 26 mai este benefic pentru PNL, președintele PPE a replicat: "Sper ca lucrurile să se întâmple în acest fel. Cetățenii români trebuie să dea un răspuns, pentru că miza este legată de statul de drept, independența justiției și de lupta contra corupției. Iohannis are deplină dreptate și îl susțin cu 200%".

+++

Joseph Daul participă miercuri la o întâlnire cu întreaga conducere executivă a PNL de la nivel național, precum și cu echipa PNL Sibiu. La întâlnire va fi prezent și președintele Klaus Iohannis.