Președintele UDMR, Kelemen Hunor, anunță că a avut joi dimineață o discuție informală cu președintele Klaus Iohannis la care au participat și liderii PNL și ai Alianței USR PLUS.

Co-președintele Alianței USR PLUS, Dan Barna, a scris și el pe Facebook faptul că, începând de sâmbătă vor avea loc discuții aprofundate între cele trei partide – USR PLUS, PNL și UDMR pornind cu prioritățile programului de guvernare al viitorului cabinet si continuând cu structura guvernului și structura majorității parlamentare.

"Nu s-a discutat despre poziții sau nominalizări de miniștri, fiind discutate doar alternative posibile de calendar pentru finalizarea procesului ce demarează sâmbătă.
Am discutate de asemenea necesitatea respectării ponderilor de reprezentare rezultate în urma votului de duminică și a principiilor de colaborare loială și corectă.

Ne dorim ca aceste discuții să se finalizeze cât mai repede cu un acord și după învestirea noului parlament să avem și noul guvern. În același timp suntem hotărâți să dezbatem cât timp este nevoie pentru a ne asigura că mandatul reformist dat de alegătorii USR PLUS se va regăsi în mod semnificativ în programul și structura guvernului și a viitorului parlament", a spus Barna.

+++

"Astăzi dimineață, în prezența președintelui statului, am avut o discuție informală cu președinții PNL și USR, Ludovic Orban și Dan Barna, respectiv cu președintele executiv PLUS, Dragoș Tudorache. Concluzia întâlnirii este că sâmbătă vom iniția discuțiile oficiale între cele trei partide - PNL, USR-PLUS și UDMR - în vederea formării unei majorități parlamentare și a guvernării comune", a scris Kelemen Hunor pe pagina lui de Facebook.