Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat vineri, la Cluj, că sunt diferențe de mentalitate între partidele care formează coaliția de guvernare, însă acum și în anii următori nu există o alternativă la aceasta.

"Niciodată nu am negat că între cele trei formațiuni care formează coaliția guvernamentală există foarte multe divergențe de mentalitate. Totuși, credem și astăzi că în 2021 și în anii următori această coaliție nu are altă alternativă. Așa că este răspunderea noastră comună să ne ajutăm să ieșim din această criză a coaliției, deoarece fiecare partener răspunde de ceilalți și răspunde, în primul rând, de valorile comune ale țării, pe care trebuie să le avem în vedere", a spus Kelemen Hunor, citat de Agerpres.

El consideră că în politică trebuie să lași întotdeauna "loc de întors" și crede că lucrurile se vor liniști după congresele PNL și USR PLUS.

"Experiența noastră de foarte mulți ani este că în politică nici prietenii, nici amicii sau inamicii nu trebuie să-i pui la colț atât de tare încât să nu aibă loc de întors. Și, dacă vrei să ajungi la consens cu ei, să nu ceri niciodată lucruri care nu pot fi îndeplinite. (...) Atitudinea ninja de pe Facebook nu ne ajută să ieșim din criza în care ne aflăm. Trebuie să înceteze, cel puțin până ce ambele formațiuni își organizează congresul, până atunci poate că apele se vor liniști, iar după cele două congrese vom fi în stare să găsim o soluție care să asigure guvernarea eficientă a acestei coaliții", a mai spus Kelemen Hunor.