Coaliția trebuie să meargă mai departe, pentru că și-a asumat responsabilitatea pentru toată țara, a declarat, miercuri, vicepremierul Kelemen Hunor, liderul UDMR.

"Este decizia și competența, atributul constituțional exclusiv al premierului, nu se comentează, ci se anunță și se aplică. Deci, din acest punct de vedere, prea multe comentarii n-aș vrea să fac. Sigur, au fost mai multe motive și multe momente care au dus la această decizie a premierului. Coaliția trebuie să meargă mai departe, că noi ne-am asumat responsabilitatea pentru toată țara. Nu văd motive pentru o altă formulă de guvernare și coaliția nu s-a format pentru un singur om, nu s-a format pentru un singur partid. Guvernul are la bază un acord de coaliție, un program de guvernare și niște deziderate mari, importante pentru țară. Deci, așteptăm nominalizarea unui nou ministru și mergem mai departe, nu trebuie nici să ne panicăm, nici să ne bucurăm, este decizia premierului pe care eu îl respect și îl susțin", a afirmat vicepremierul pentru Agerpres.

Liderul UDMR a arătat că o nouă nominalizare pentru funcția de ministru al Sănătății ar trebui să vină cât mai rapid, astfel încât coaliția să meargă mai departe.

"Nu ar fi o problemă (susținerea unui alt ministru de către UDMR - n.r.), asta este treaba USR PLUS, să vină cu o altă nominalizare, cu o altă persoană și, dacă premierul acceptă, dacă președintele acceptă și semnează decretul, atunci sigur că s-a și rezolvat problema, Ar trebui să vină cât mai rapid cu o altă nominalizare și coaliția trebuie să meargă mai departe. Avem deziderate mari, responsabilități uriașe și nici nu trebuie măcar să încetinim ritmul, să ne împiedicăm pe o remaniere care se face în orice guvern și este treaba premierului", a argumentat vicepremierul Kelemen Hunor.