Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marți că nu înțelege ce vrea Guvernul să facă prin elaborarea OUG privind completurile de 5 judecători, el fiind de părere că ''o greșeală mare nu se poate repara printr-o altă greșeală".

Întrebat, într-o conferință de presă, ce părere are despre OUG anunțată de ministrul Tudorel Toader privind completurile de 5 judecători de la ÎCCJ, el a răspuns: "Nu văd în niciun fel. Eu am spus că nu trebuie să ne ocupăm noi de așa ceva, trebuie lăsată Justiția, avocații să facă recurs, dacă e cazul. Nu știu amănunte, nu știu cum va arăta, dar nu cred că o greșeală mare se poate repara printr-o altă greșeală. Eu cred că ceea ce s-a întâmplat cu completurile de 5 și multe alte chestii nu au fost corecte, dar nici repararea nu poți să o faci în așa fel încât să greșești din nou, că după aceea iarăși și greșeala respectivă trebuie reparată. Nu am discutat cu guvernanții. Eu m-am pronunțat și legat de amnistie, am spus că nu este cazul. Și aici cred că trebuie găsită acea soluție și cred că CCR a dat acea soluție prin care avocații, eventual procurorii, pe partea cealaltă, unde au fost achitări, se pot adresa Justiției și se poate vedea dacă au fost greșeli sau nu au fost, la un moment dat. Eu nu înțeleg ce vor să facă cu această ordonanță de urgență", transmite Agerpres.

În opinia sa, poziția ministrului Justiției referitoare la un astfel de act normativ nu a fost "extrem de bine argumentată". În plus, el susține că nu se va repara ceva printr-o astfel de ordonanță