Președintele UDMR a venit să-și depună candidatura la Biroul Electoral Central pe o trotinetă electrică.

Liderul UDMR Kelemen Hunor spune că a strâns aproape 270.000 de semnături pentru candidatura sa la alegerile prezidențiale din noiembrie, transmite Mediafax.

„Am venit cu această trotinetă electrică ca să dau un mesaj pentru fiecare cetățean să folosim mai puțin mașinile, să avem grijă de mediu, de viitorul copiilor noștri și să nu încercăm să limităm dreptul nimănui de a folosi bicicletă electronică sau chiar trotinetă. E nevoie de niște reglementări, dar nu limităm pentru a folosi astfel de mijloace de transport”, a spus Kelemen Hunor, în fața sediului Biroului Electoral Central.

„Când începe campania electorală, vom încerca să adresăm câtre fiecare cetățean mesaje și proiecte pentru viitor. Astăzi, e puțin să avem o țară normală, e nevoie de mai mult... Trebuie să avem viziuni, proiecte mărețe și atunci vom ieși din mediocritate”, a spus Kelemen Hunor

El a adăugat că mesajul președintelui ar trebui să fie despre educație, infrastructură sau mediu.

Tot sâmbătă, este așteptat la sediul BEC și prezidențiabilul alianței ALDE-Pro România, Mircea Diaconu. Vineri și-au depus semnăturile necesare pentru înscrierea la alegerile prezidențiale Klaus Iohannis și Dan Barna, iar joi s-a înregistrat oficial în cursă și liderul PSD Viorica Dăncilă. Primul care și-a depus candidatura la BEC este Viorel Cataramă, care a ajuns la instituție miercuri.

Candidații la alegerile prezidențiale își pot depune la Biroul Electoral Central candidaturile până duminică, 22 septembrie, ora 24:00.

Pe 12 octombrie este startul oficial al campaniei electorale, pentru alegerile prezidențiale care vor avea loc pe 10 și 24 noiembrie.