Președintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că Laura Codruța Kovesi ar trebuie să fie procuror-șef european și susține că nici parlamentele naționale, nici Parlamentul European nu ar trebui să fie implicate în procedură.

”Doamna Kovesi cred că trebuie să fie procurorul general acolo unde candidează, asta cred eu. Fiindcă a fost plasată de Parlament pe primul loc și dacă mergi pe această idee atunci trebuie să fie acolo. (...) Eu cred că dacă a ajuns până la această fază e bine să meargă acolo și dacă are această expertiză, dacă ei au zis că e bine după audieri, după vot, eu nu am nimic împotrivă", a declarat Kelemen Hunor la Digi24.

Liderul UDMR conisderă că parlamentele nu ar trebui să se implice în numirea procurorului-șef european.

"Îmi e greu să mă pronunț în această chestiune, să intru în foarte, foarte multe detalii fiindcă eu sunt pentru neimplicarea parlamentelor, indiferent că e național, european în numirile șefilor de parchete. Nu sunt pentru. De aceea, mi-e greu să mă pronunț. Dacă spun că nu e bine, atunci o să spună lumea că nu vrei pe Kovesi nu știu unde. Nu mă interesează până la urmă, fiindcă e o carieră profesională, e o instituție europeană care încă nu funcționează, va funcționa probabil începând de anul viitor, ea s-a prezentat, oamenii au votat că astea sunt treburile acolo, să meargă", a mai spus Kelemen, potrivit sursei citate.