Vicepremierul Kelemen Hunor a precizat că peste o lună de zile ministrul muncii, Raluca Turcan, va prezenta o analiză ”extrem de serioasă și precisă” privind sporurile bugetarilor, iar ulterior coaliția de guvernare va decide ce se întâmplă cu ele.

”Eu am spus că trebuie să vedem – și asta a fost decizia coaliției – toate sporurile, fiindcă în acest moment, dintre colegii mei, nimeni n-a știut câte sporuri există. Am spus să vină ministrul muncii, doamna Turcan, cu o analiză extrem de serioasă și extrem de precisă exact într-o lună de zile și, după aceea, acele sporuri trebuie eliminate, trebuie discutate prin lege”, a declarat Kelemen Hunor, marți seară, la B1 TV.

Referitor la faptul că există persoare care ar putea încerca să justifice și existența unor sporuri de genul celor pentru praf și pentru munca la calculator, vicepremierul a afirmat: ”Nu te obligă nimeni să lucrezi la stat dacă sunt așa de multe pericole la fiecare colț când treci dincolo de ușa instituției. Nu ai o constrângere, caută un lucru unde condițiile sunt mai blânde și unde nu ai astfel de pericole”.