Evenimentele din 10 august 2018 din Piața Victoriei nu au reprezentat o tentativă de lovitură de stat, spune președintele UDMR, Kelemen Hunor, la RFI.

”Nu mi se pare că ar fi fost urmă de tentativă de lovitură de stat anul trecut. Noi am spus și atunci că orice agresivitate, orice agresiune și mai ales orice intervenție brutală din partea forțelor de ordine trebuie respinsă, trebuie categoric respinsă. Astfel de intervenții nu ajută cu nimic. Deci nu mi s-a părut că ar fi fost o astfel de tentativă și după un an de zile, sigur, ar fi bine să știm exact ce s-a întâmplat”, a declarat Kelemen Hunor.

El a mai spus că UDMR a susținut Comisia de anchetă pe care opoziția a vrut să o înființeze după 10 august.

”Noi anul trecut chiar am susținut o comisie de anchetă împreună cu PNL, USR, cine a mai votat, nu a trecut, o comisie de anchetă pentru a cerceta evenimentele din 10 august, nu a trecut. Poate că era bine dacă ar fi trecut, că astăzi am fi aflat mai multe despre acele zile, acele evenimente și acea zi de 10 august”, a mai adăugat liderul UDMR.

+++

Premierul susține că justiția va găsi vinovații, pentru că sunt imagini și documente care atestă tentativa de lovitură de stat pe 10 august.

"Nu am nicio suspiciune, nu cred că e normal să judec eu de o parte sau de alta. Justiția va stabili vinovații. Dar ceea ce mi s-a părut anormal este ca să forțezi și să intri în clădirea Guvernului. Azi vor să intre în clădire în Palatul Victoria în forță, mâine forțează să intre în Cotroceni. Acest lucru e de neacceptat. Și nicăieri nu este acceptat acest lucru. Am văzut, sunt imagini, documente care atestă acest lucru”, a mai spus aceasta.