Liderul UDMR, Kelemen Hunor, susține că nu va schimba nimic în România comasarea alegerilor, iar Uniunii nu îi este teamă, pentru că și-a făcut treaba, "chiar bine în anii trecuți, astfel că stăm în fața comunității noastre cu mult curaj".

"Comasarea alegerilor nu schimbă miza: trebuie să continuăm să apărăm interesele maghiarilor din România și în 2024. Comunitatea maghiară trebuie să câștige cât mai multe posturi în administrația locală în urma alegerilor locale și trebuie să ne menținem reprezentarea în Europa. Aceasta este singura modalitate de a ne proteja comunitatea de extremiștii români: dacă noi suntem în fruntea comunităților noastre, dacă avem o reprezentare puternică la București și la Bruxelles", a transmis Hunor într-un mesaj pe Facebook.

Acesta a adăugat și că "s-a vorbit prea mult despre jocuri de putere în ultima vreme, dar cei cărora nu li s-a acordat deloc timp sunt cetățenii".

"Anul acesta ar trebui să vorbim despre dezvoltarea localităților noastre și despre viitorul Uniunii Europene, nu despre jocuri politice. În mijlocul atâtor zgomote, cred că avem nevoie de voci clare și credibile, iar noi suntem și vom fi așa", a continuat acesta.