Kelemen Hunor a fost reales pentru al patrulea mandat la conducerea UDMR.

Kelemen Hunor candidează pentru un nou mandat de președinte al UDMR, în cadrul congresului organizat de Uniune la Timișoara. La eveniment vor fi prezenți și liderii PNL și PSD, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu.

Potrivit lui Hunor, în cadrul congresului va fi adoptat și un document strategic, "care va arăta prioritățile României, prioritățile comunității maghiare pentru următorii ani și asta se va referi la toate domeniile importante: economice, sociale, politice și legate de drepturile minorităților naționale", potrivit Agerpres. 

Kelemen Hunor a mai precizat că mandatul pentru care candideză este de patru ani și vor avea loc și alegeri pentru această funcție. 

"Vreau să fiu părtaș eu, personal, apoi Uniunea Democrată Maghiară din România la tot ceea ce se întâmplă în țara noastră, fiindcă urmează acest deceniu extrem de important, când se va schimba fața și șansa României. Este o posibilitate, o șansă mare, avem bani pentru a dezvolta România din surse europene, din bugetul Uniunii Europene, PNRR-ul plus fondurile de coeziune. Avem investiții, putem crea locuri de muncă, putem crește economia, deci vom avea bugetul național pentru investiții publice și vreau să particip și să pun și eu umărul la tot ce se va întâmpla", a declarat recent președintele Uniunii într-un interviu pentru Agerpres. 

Reuniunea UDMR va avea loc vineri, la ora 13:00, cu Conferința Aleșilor Locali ai Uniunii.

În cadrul acestui congres, vor mai participa și președintele PNL, Nicolae Ciucă, dar și liderul PSD Marcel Ciolacu, unde vor fi prezenți. Lucrările Congresului UDMR sunt programate să înceapă la ora 16:00.

+++

Pe data de 10 martie, Kelemen Hunor a anunțat, printr-un mesaj pe Facebook, că va candida pentru un nou mandat.

În perioada 1999 - 2007, Kelemen Hunor a fost președintele Consiliului de Coordonare din UDMR, între 2007 - 2011 a fost președinte executiv al partidului, iar din 2011 este liderul formațiunii.