Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, că după alegerile locale și parlamentare este nevoie de crearea unei stabilități politice și a arătat că după scrutinul din 27 septembrie trebuie căutate alianțe cu PNL "acolo unde se poate".

"Noi, în România, (...) în acest moment avem o problemă importantă care se poate rezolva doar la noi acasă, sigur, cu sprijinul vostru. Noi de opt ani de zile suntem într-o criză politică permanentă. Am avut zece guverne în opt ani de zile. Vă dați seama ce se poate realiza cu zece guverne în opt ani de zile. De aceea, după alegerile locale și parlamentare avem obligația de a crea stabilitate politică. Fără stabilitate politică pentru patru ani de zile sau pentru opt ani de zile - eu încerc să mă gândesc pe termen lung - va fi greu să avem succes în România. De aceea, după alegerile locale trebuie să căutăm alianțe împreună cu PNL acolo unde se poate. După alegerile locale avem nevoie de o stabilitate, de o majoritate parlamentară, avem nevoie de proiecte și priorități foarte clare, proiecte tehnice bine creionate, altfel degeaba avem 80 de miliarde la dispoziție. Fără proiecte, fără prioritizarea acestor proiecte, fără stabilitate politică, fără solidaritate și fără dialog va fi greu și, din acest punct de vedere, discutând cu colegii din PNL, cu Ludovic, cu ceilalți colegi din PNL, mi-am dat seama că în această perioadă nu avem încotro decât să căutăm împreună în anii care urmează o ieșire din această criză", a spus Kelemen Hunor, la reuniunea președinției Grupului PPE, "Solidari pentru redresarea Europei", desfășurată în sistem videoconferință.

El a subliniat că UDMR și PNL au deziderate și scopuri comune.

"Cel mai important lucru pentru fiecare dintre noi, indiferent că suntem din UDMR sau colegi în PNL, este să asigurăm o dezvoltare sustenabilă în România, în țara noastră, pentru fiecare om, pentru fiecare cetățean și de aceea eu văd că în perioada imediat următoare trebuie să încercăm să creștem încrederea între noi, fiindcă au fost probleme în trecut, dar trebuie să ne întoarcem spre viitor și UDMR - un membru foarte vechi în PPE și sunt convins că un membru credibil - va fi un partener și succesul nostru va fi și succesul PPE, succesul României va fi și succesul Europei și vom căuta să acordăm sprijin și să facem parte din soluție în anii care urmează pentru țara noastră", a mai spus președintele UDMR.