Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, la Sângeorgiu de Pădure, că cetățenii nu sunt prea preocupați față de soarta politică a șefului statului, Klaus Iohannis, după ce acesta își va încheia mandatul.

"Nu cred că cetățenii sunt prea preocupați de soarta politică a domnului Iohannis după ce își termină mandatul. Eu mă întâlnesc cu foarte mulți oameni, dar nimeni nu m-a întrebat: 'oare ce se va întâmpla cu domnul Iohannis după ce își termină mandatul?'. Asta nu este o prioritate pentru cetățeni. Eu, ca om politic, încerc să fiu atent la prioritățile cetățenilor (...) Dar eu am observat că cetățenii nu sunt îngrijorați deloc, nu intră în fibrilație la acest subiect", a declarat presei Kelemen Hunor, întrebat fiind despre posibilitatea ocupării de către Klaus Iohannis a unor funcții la vârful Uniunii Europene sau NATO, potrivit Agerpres.

Kelemen Hunor consideră că, totuși, atunci când este vorba despre intenția de ocupare a unor funcții extrem de importante, cum este cea de secretar general al NATO, ar fi nevoie măcar de o minimă transparență.

"Cei care au o putere foarte mare în a lua deciziile au zis că îl susțin pe Mark Rutte, că Mark Rutte e bun sau nu e bun, e o altă discuție. Dar iarăși, deocamdată, avem zvonuri. Știm că ambasadorul de la NATO i-a anunțat pe ceilalți ambasadori, informal, că România îl va propune pe președintele Iohannis, dar cei de la Cotroceni n-au confirmat, n-au infirmat, au zis că ei nu comentează astfel de știri. Lipsește transparența în totalitate. Când vrei să se ocupi o funcție importantă, o minimă transparență nu strică, fiindcă până la urmă e vorba despre o funcție extrem, extrem de importantă", a subliniat Kelemen Hunor.