Președintele Klaus Iohannis a criticat din nou PSD pentru că a depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, dar nu a fost în stare să asigure prezența în sală a propriilor parlamentari.

"Am asistat luni la o situație care a frizat ridicolul în Parlament. Timp de mai multe zeci de minute s-a așteptat întrunirea cvorumului necesar pentru dezbaterea și votarea acelei moțiuni de cenzură neavenite. Chiar cei care au inițiat demersul nu au fost în stare să asigure prezența în sală a propriilor parlamentari. Am spus de la început că este cinică și iresponsabilă depunerea unei moțiuni de cenzură în timpul pandemiei. Acum, după eșecul previzibil și lamentabil de luni, mă întreb cui i-a folosit toată această discuție politicianistă a PSD, care pur și simplu nu își poate stăpâni setea de putere? Ce soluții pot aștepta românii de la un partid atât de lipsit de seriozitate și care acționează politic nu pentru cetățeni, ci pentru membri", a declarat Klaus Iohannis în cadrul unei conferințe de presă.

Klaus Iohannis a mulțumit partidelor care nu au participat luni la asigurarea cvorumului în Parlament pentru votul moțiunii de cenzură și le-a transmis social-democraților să înceteze în a mai încercă să demareze un nou demers de demitere a Guvernului.