Președintele Klaus Iohannis a vorbit, în cadrul celei de-a III-a ediții a Summitului Tinerilor, despre faptul că "celebrul program de guvernare" al PSD s-a dovedit a fi un "veritabil manual de manipulare", invitându-i pe tineri să intre în politică.

"Știu că mulți sunteți profund dezamăgiți de modul în care se face politică astăzi la noi. Soluția nu este abandonul sau părăsirea țării. Soluția este, și vă invit, așa cum am făcut-o și cu alte ocazii, să intrați în politică, să participați activ la procesul de luare a deciziilor. Nu permiteți ca viitorul să fie decis în absența voastră sau fără să fiți consultați. Nu permiteți ca promisiunile guvernanților să rămână simple pasaje într-o arhivă. Și dacă tot veni vorba despre promisiuni neonorate, oare cine își mai aduce aminte de perspectivele promițătoare din celebrul de-acum program de guvernare, care, între timp, s-a dovedit a fi un veritabil manual de manipulare", a transmis Iohannis în cadrul celei de-a III-a ediții a Summitului Tinerilor.

Șeful statului i-a îndemnat pe tineri să își asume cu responsabilitate rolul, iar insistențele lor îi vor face pe politicieni să își dea seama că trebuie să țină cont de părerea celor tineri.

"De aceea, vă spun: asumați-vă cu responsabilitate rolul și credeți în puterea voastră de a schimba lucrurile! Ați demonstrat că se poate să aduceți la masa discuțiilor autoritățile publice, ați reușit să rupeți acest cerc închis al modului de a face politică, i-ați făcut conștienți de nevoile pe care le aveți. Poate că nu toți au răspuns prompt și ați întâmpinat dificultăți în a-i convinge, dar, cu siguranță, dacă veți insista, politicienii își vor da seama că, fără să țină cont de părerea voastră, nu se poate. Vă îndemn să aveți curaj și să continuați!", a mai spus Iohannis în mesajul său.