Președintele Klaus Iohannis a avut duminică o nouă reacție după tragedia din Piatra Neamț, spunând că "Doamne ferește" ca tragedia să se repete și în alte secții de Terapie Intensivă.

„Este o imensă tragedie ce s-a întâmplat la Spitalul din Neamț. Tocmai vin din biserică, unde cu toții ne-am rugat pentru victimele incendiului. Ce pot să spun? Condoleanțe familiilor îndurerate, iar celor care au supraviețuit însănătoșire grabnică! Este foarte important acum să se afle foarte rapid cum a fost posibil un astfel de incendiu, pentru a evita în viitor situații similare și, evident, acest accident groaznic ne arată încă o dată, dacă a fost nevoie, de ce este absolut necesară o reformă profundă a sistemului de sănătate publică din România”, a declarat șeful statului. 

Întrebat de către jurnaliști dacă o astfel de tragedie s-ar putea repeta și în alte părți ale țării, președintele a răspuns: „Doamne ferește! Dar cred că echipele care au mers acolo să verifice cauzele acestui incendiu vor comunica imediat ce se află exact mersul lucrurilor și este clar că trebuie trase învățămintele de aici, pentru a preveni astfel de accidente în alte părți”. 

De asemenea, Klaus Iohannis a mai spus că Da "pandemia care a venit peste noi a dus tot sistemul într-o stare de încărcare extraordinară și, cu atât mai mult, tehnicienii trebuie să se asigure că aparatele funcționează așa cum trebuie pentru a preveni incidente similare.

+++

Klaus Iohannis a transmis și sâmbătă seară un mesaj de condoleanțe.