Președintele Klaus Iohannis a spus miercuri seară, la Adunarea Regională a organizațiilor PNL București-Ilfov, că își dorește foarte mult ca moțiunea de cenzură să fie adoptată, iar "Guvernul eșuat să plece acasă".

"Vreau să fiu foarte clar, ca să încapă îndoială și să nu capete glas cârcotașii - e plin de ei peste tot, și acolo, și acolo, adică și în stânga, și în dreapta, nu vă faceți iluzii. Eu îmi doresc foarte mult ca moțiunea de mâine din Parlament să fie încununată de succes! Acest guvern eșuat, acest guvern în derută, trebuie să plece acasă, iar voi sunteți cei în jurul cărora se va construi un guvern care asigură o tranziție serioasă, ordonată, până la alegerile parlamentare", a spus Klaus Iohannis în discursul său.

El se întreabă "cum am putut noi, românii, să ajungem în această situație extrem de neplăcută și, ca să fim sinceri, și neașteptată? Cum am putut noi să ajungem să fim conduși de acest PSD deraiat, debusolat și să avem un guvern care face atâta rău României?".

De asemenea, șeful statului a afirmat că PSD a condus în marea majoritate ultimilor 30 de ani, dar ce "și-au permis în ultimii trei ani este nemaivăzut și nemaiauzit".