Președintele României va participa sâmbătă, în calitate de invitat de onoare, la cea de-a 55-a ediție a Conferinței internaționale de Securitate de la München.

Klaus Iohannis va deschide, în calitate de înalt reprezentant al statului care deține Președinția Consiliului Uniunii Europene, seria de dezbateri alături de cancelarul german, Angela Merkel, și de președintele egiptean, Abdel Fattah Elsisi, în calitate de înalt reprezentant al statului care deține în prezent Președinția Uniunii Africane, anunță Administrația Prezidențială.

Agenda actualei ediții cuprinde teme de actualitate privind gestionarea provocărilor de securitate, inclusiv privind relația transatlantică, prioritățile NATO, viitorul proiectului european și cooperarea dintre Uniunea Europeană și NATO.

Conferința internațională de Securitate de la München este unul dintre cele mai prestigioase forumuri de securitate, care reunește, încă din 1963, lideri și factori de decizie importanți în materie de securitate și apărare.

Conferința reprezintă un reper esențial al dezbaterilor din domeniul securității la nivel european și euro-atlantic și permite dezbateri și schimburi de idei informale pe teme care țin atât de actualitate, cât și de perspectivă.