Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri, la Bacău, că la finalul acestei săptămâni piețele vor fi redeschise după ce numărul cazurilor noi de COVID-19 din România a scăzut în ultimele săptămâni.

Iohannis a mai spus că scăderea cazurilor noi în România "nu este o întâmplare, o șurubare la date, ci o realitate în Europa și facem parte și noi din țările în care se constată o reducere".

De asemenea, el a precizat că a discutat aceste date cu specialiștii și s-a decis ca de la finalul acestei săptămâni să fie redeschise piețele.

"Asta este cu siguranță o veste bună și pentru producători, dar și pentru românii care vor să își facă provizii din timp pentru sărbătorile de iarnă", a mai declarat președintele.

+++

Luni, premierul Ludovic Orban anunța că Guvernul analizează posibilitatea de redeschidere a piețelor care funcționează în spații închise.

"Cu siguranță. Vă spun că analizăm acuma, dar să nu o dați ca o știre, posibilitatea redeschiderii piețelor care funcționează în spații închise, cu atât mai mult cu cât a venit iarna și temperatura a coborât", a susținut Ludovic Orban, întrebat ca dacă până la Crăciun pot fi eliminate unele restricții.

Premierul a mai precizat atunci că fiecare decizie se va lua după analiza evoluției epidemiei, iar în cazul piețelor, acestea se vor redeschide doar dacă se respectă măsurile de protecție sanitară.