Președintele Klaus Iohannis a susținut luni o declarație de presă la Palatul Cotroceni în urma unei întâlniri cu reprezentanți ai mediului de afaceri pe tema măsurilor de relansare economică.

"Am avut o întâlnire cu reprezentați ai mediului de afaceri. Preocuparea noastră e repornirea economiei după această stare de urgență. Antreprenorii au probleme reale provocate de epidemie și nu pot fi lăsați singuri. Au nevoie de implicare și sprijinul autorităților. Chiar înainte de decretarea stării de urgență am susținut crearea unui grup de lucru interinstituțional cu specific economic la nivelul Guvernului, unde mediul de afaceri participă în mod activ, iar asta se vede în rezultatele concrete ale acestui dialog", a spus Klaus Iohannis.

Iohannis a promis că vor fi introduse noi prevederi privind "munca flexibilă", pentru a permite reluarea activității în sectoarelor afectate de COVID-19. De asemenea, ajutorul de stat destinat IMM-urilor va continua.

Iohannis a mai spus că Guvernul a negociat cu Comisia Europeană ca toate fondurile europene nerambursabile disponibile să poată fi redirecționate către programele de sprijin pentru companii și către proeictele mari de infrastructură de transport și comunicații.

"România va ieși cu bine din această criză. Convingerea mea fermă este că parteneriatul dintre autorități și mediul privat este calea de relansare economică și de dezvoltare durabilă", a conchis președintele.