Președintele Klaus Iohannis a scris joi pe Facebook un scurt în mesaj în care se declară preocupat de fenomenele meteo extreme care lovesc Europa, dar și despre cum pot fi informați oamenii din timp despre producerea lor.

"În aceste zile, România și Europa resimt cu intensitate efectele schimbărilor climatice prin furtuni violente, valuri intense de căldură și incendii de vegetație amplificate de temperaturile atipic de ridicate. Suntem martori la fenomene meteo extreme cu impact major asupra bunăstării, a sănătății și chiar asupra vieții cetățenilor", se arată în mesajul președintelui.

El a mai spus că, pentru a-i proteja pe oameni, "trebuie să dezvoltăm continuu sistemele de avertizare timpurie cu privire la fenomenele meteo extreme".

"Este deosebit de important să ținem cu toții cont de aceste avertizări meteorologice pentru a evita tragedii. Sunt alături de familiile victimelor și de toți cei răniți în urma vijeliilor din ultimele zile", a conchis Iohannis.

Internauții fac mișto de el

În doar zece minute de la postare, sute de comentarii au "inundat" postare, iar majoritatea sunt înțepături la adresa președintelui.

Redăm mai jos o parte dintre comentarii:

"Doamne, ce surpriză, mai trăiești???"

"Nici natura nu va mai suporta"

"Sunteți ok domnule președinte? Vaiii, v-ați întrerupt vacanța pentru a ne fi <alături>... Sunteți extraordinar!!!"

"Eu zic sa desființăm justiția! Așa nu vor mai fi furtuni și canicule pentru aleșii noștri!"

"Vorbea cel care merge doar cu avionul"

"Nu uitați să condamnați cu fermitate atacul naturii, lucru la care vă pricepeți"