Președintele Klaus Iohannis se întâlnește vineri, la Casa Albă, cu omologul american, Donald Trump, și cu secretarul de stat, Rex Tillerson. Cei doi președinți vor susține o declarație comună de presă.

update Conferința de presă comună susținută de președintele american Donald Trump și președintele român Klaus Iohannis va începe la ora 21:45.


+++

Potrivit agendei publicate pe site-ul Administrației Prezidențiale, Klaus Iohannis va avea o întâlnire cu Rex Tillerson, la Departamentul de Stat, după care se va duce la Casa Albă, unde va fi primit, la ora locală 14:00, de către președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump.

Cei doi lideri vor avea convorbiri tete-à-tête și convorbiri oficiale, urmate de o declarație de presă comună.

Șeful statului a declarat miercuri că întâlnirea pe care o va avea vineri cu președintele SUA, Donald Trump, va avea un impact pozitiv major asupra publicului din România, dar și asupra comunității românești din Statele Unite, potrivit Agerpres.

"Sunt fericit să pot împărtăși povestea noastră de succes președintelui Trump, vineri, când vom avea convorbiri la Casa Albă. Întâlnirea noastră va fi importantă nu numai la nivel politic, ci va avea un impact pozitiv major asupra publicului român de acasă, asupra comunității românești din SUA, asupra comunităților de afaceri din țările noastre și asupra tuturor celor care au depus eforturi (...) pentru a face relația noastră mai solidă", a afirmat Iohannis în cadrul dezbaterii ”20 Years After — The Relevance of the Romanian — U.S. Strategic Partnership in the Current International and Security Context”, organizată de Heritage Foundation.

Administrația Prezidențială informa, săptămâna trecută, că întrevederea celor doi șefi de stat va fi un excelent prilej pentru a discuta perspectivele de aprofundare și extindere a Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite, pe toate palierele relevante, inclusiv în contextul în care anul acesta se împlinesc 20 de ani de la lansarea acestuia.