Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri seară, în cadrul unei conferințe de presă, că nu s-a testat niciodată pentru COVID-19 pentru că nu a intrat în contact cu nicio persoană bolnavă.

"Nu m-am testat fiindcă nu am fost în contact cu nicio persoană bolnavă. Testările se fac atunci când există o bănuială. Eu port masca la toate întâlnirile, păstrez distanța și nu numai în cadrul conferințelor de presă, ci și la oricare alte întâlniri și evit total participarea la evenimente aglomerate", a răspuns Klaus Iohannis, întrebat de câte ori s-a testat pentru noul coronavirus.

Anterior, Klaus Iohannis a precizat că "opinia aproape unanimă a specialiștilor este că un al doilea val al pandemiei în Europa este iminent", iar mai multe țări de pe continent înregistrează zilnic cifre îngrijorătoare.

"Nici la noi situația nu e mai bună. Chiar astăzi am avut un record negativ al infectărilor. E imperativ să facem toate eforturile pentru a inversa aceste trend ascendent și de a menține pandemia sub control", a mai spus Iohannis.