Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți dimineață, la Viena, că va participa la ședințele de Guvern pentru a împiedica adoptarea unei OUG privind amnistia și grațierea.

"Am solicitat agenda (ședințelor de Guvern - n.r.). Cred că trebuie să vedem lucrurile un pic în perspectivă. Ne pregătim pentru președinție (a Consiliului UE - n.r.) și, chiar dacă suntem pregătiți, lucrurile nu vor fi absolut deloc simple. Pe de altă partea am constatat din partea doamnei premier o dorință de colaborare, ca să zic așa, în repetate rânduri m-a invitat să colaborăm. Iată că voi colabora. Voi merge la ședințele de Guvern", a declarat Klaus Iohannis, la Viena, unde participă la Forumul la nivel înalt Europa - Africa.

De asemenea, acesta a reiterat faptul că OUG privind amnistia și grațiera "ar fi o eroare foarte gravă pentru România".

Întrebat dacă mai ia în calcul acel referendum privind justiția, Iohannis a replicat: "Cu siguranță despre acel referendum o să mai vorbim".

Președintele i-a solicitat luni premierului Viorica Dăncilă să-i transmită agenda de lucru a fiecărei ședințe a Guvernului. Solicitarea vine după Consiliul Național al PSD, unde Liviu Dragnea a cerut OUG pentru amnistie și grațiere.