Ședința de plen a Senatului a fost suspendată, miercuri, din lipsă de cvorum, după ce, marți, ministrul Sănătății a vorbit în fața unei săli aproape goale.Joi este activitate doar în comisiile Senatului, iar vineri sunt activități în teritoriu.

Senatorii nu au reușit, miercuri, să voteze proiectele de lege aflate pe ordinea de zi, după ce ședința de plen s-a suspendat, din lipsă de cvorum, în jurul prânzului.

Ședința de plen a început cu o întârziere de aproximativ o jumătate de oră, timp în care s-a făcut apelul nominal, iar președintele de ședință, Ioan Chelaru a făcut apel de mai multe ori, de la tribuna Senatului, ca senatorii să vină în plen, relatează News.ro.

Deși în sală nu erau mai mult de 40 de senatori, Ioan Chelaru a anunțat că, în urma apelului norminal, deși nu toți colegii sunt prezenți în sală, și-au înregistrat prezența peste 80.

Ședința de plen a fost deschisă, senatorii reușind să dezbată primele cinci puncte aflate pe ordinea de zi. La ora 12.00, când trebuia să înceapă votul, ședința a fost suspendată din lipsă de cvorum.

În urmă cu o săptămână, ședința Senatului a fost suspendată tot din lipsă de cvorum, în sală fiind prezenți 48 de senatori, în condițiile în care era necesară prezența a cel puțin 83 de parlamentari.

Practic, săptămâna aceasta, lucrările în plenul Senatului s-au desfășurat normal doar luni.

Marți, la "Ora ministrului”, senatorii l-au chemat pe ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, pentru a discuta despre cazul bebelușilor bolnavi, dar acesta a vorbit în fața unei săli aproape goale.

Ministrul a venit la ora convenită – 9:30, dar în sala de plen erau doar câțiva senatori, potrivit Mediafax. Cu câteva minute înainte de ora 10:00, unul dintre secretarii de ședință a făcut apelul nominal, pentru verificarea cvorumului necesar începerii ședința.

Președintele de ședință, Augustin Mitu, a făcut chiar un apel către senatori pentru a putea începe ședința."Declar deschisă ședința. Și-au anunțat prezența 82 de colegi, dar vom verifica la vot acest lucru", a spus, de la microfonul Senatului, Augustin Mitu. 

Joi, sunt programate doar lucrări în comisiile permanente, iar vineri senatorii au activități în circumscripțiile electorale.